میتوان گفت که اکثر مردم در طول زندگی خود گاهی با مشکل بوی بد پا مواجه میشوند و این مشکل گاهی برای برخی افراد بهقدری آزاردهنده است که از درآوردن کفشهای خود در مقابل دیگران خودداری میکنند. اصطلاح پزشکی که برای بوی بد پا به کار میرود، برومودوزیس (Bromodosis) است که از تجمع عرق و باکتری روی پوست ناشی میشود. مشکل بوی بد پا خیلی جدی نیست؛ اما برای آنکه بتوان آن را رفع کرد در مرحله اول باید علت بروز این اتفاق را پیدا کرد. پس از آنکه علت بوی بد پا را پیدا کنید، راههای زیادی از بین بردن بوی پا وجود دارد. در این مطلب از وبلاگ خرید کفش زنانه کادنزا، دلایل بوی بد پا و همچنین راهحلهایی برای رفع این مشکل برای شما ارائه خواهیم داد.
دلایل زیادی برای بوی بد پا وجود دارند؛ شایعترین موارد علت بوی بد پا عبارتند از:
استرس و اضطراب از جمله مواردی هستند که موجب تعریق میشوند که این امر به نوبهی خود باعث بدبو شدن پاها میشود.
تعریق بیشازحد پاها و وجود رطوبت در این ناحیه، موجب رشد باکتریها و درنتیجه ایجاد بوهای نامطبوع میشود.
یک عفونت قارچی به نام پای ورزشکار وجود دارد که معمولاً در مکانهای عمومی مانند رختکن، استخر و سونا بین افراد پخش میشود. برای جلوگیری از ابتلا به این نوع قارچ، لازم است در مکانهای گفته شده از دمپایی یا صندل شخصی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: کفش مناسب پیاده روی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
بوی بد جوراب میتواند به علت رعایت نکردن بهداشت و نظافت شخصی باشد. اگر مدت زمان بین تعویض جوراب و دوش گرفتن زیاد باشد، بوی بد پا مسئله دور از ذهنی نخواهد بود.
از تغییرات مربوط به یائسگی میتوان به گرگرفتگی و تعریق بیشاز حد اشاره کرد و درنتیجه میتوان گفت که بوی بد پا در دوران یائسگی مسئله عجیبی نیست و ممکن است ناشی از این تعریق بیشازحد باشد.
از دیگر مسائلی که موجب تعریق بیشازحد میشود، میتوان به زیادهروی در مصرف قهوه اشاره کرد. اگر علت بوی بد پای شما زیادهروی در مصرف قهوه باشد، با کاهش دادن میزان مصرف قهوه خود میتوانید این مشکل را رفع کنید.
در رابطه با دیابت باید گفت که این بیماری حتما و لزوما باعث این موضوع نمیشود که پای شما بوی بدی بگیرد؛ اما برخی از عوارض دیابت ممکن است منجر به بوی بد پا شوند. قند خون بالا با گذشت زمان میتواند به اعصاب پاهای شما آسیب برساند و درنتیجه شما ممکن است شاهد وجود زخم، بریدگی و یا تاول در پای خود نشوید و درنتیجه زخمهای درمان نشده شما به سرعت عفونی میشوند.
یکی از مواردی که بوی بد پا میتواند هشدار دهنده آن به شما باشد، پرکاری غده تیروئید است. از اینرو اگر با رعایت بهداشت هنوز هم پای شما بوی بدی دارد، باید برای پیدا کردن علت آن به پزشک مراجعه کنید.
برای آشنایی با دانستنی های جالب در مورد کفش مطلب آن را مطالعه کنید.
یکی از دورترین علتهایی که ممکن است برای بوی بد پا به ذهن افراد برسد، مسمومیت با جیوه است. از شایعترین دلایل مسمومیت با جیوه میتوان به زیادهروی در مصرف غذاهای دریایی اشاره کرد. اگر در کنار بوی بد پا دارای علائمی مانند سرگیجه، دوبینی، اختلال در مهارتهای حرکتی و غیره هستید، بهتر است که حتما به پزشک مراجعه کرده و این موارد را گزارش کنید.
همانطور که گفتیم علل مختلفی برای بوی بد پا وجود دارد و متناسب با این علت راهکارهای درمانی مختلفی نیز وجود دارد که مهمترین نکته رعایت نکات بهداشتی است. در ادامه برخی از راهکارهای رفع بوی بد پا را برای شما ارائه خواهیم داد.
پوشیدن جوراب به کاهش تعریق پا و درنتیجه از بین بردن بوی پا کمک خواهد کرد. شما میتوانید به راحتی جوراب خود را تعویض کنید و از این راه به کاهش بوی داخل کفش کمک کنید.
بیشتر بخوانید: ۷ اشتباه رایج در پوشیدن جوراب
یکی از راهکارهای مناسب برای از بین بردن بوی پا تعویض کفیهای کفش با کفیهای ضدبو یا ضدباکتری است. همچنین میتوانید با خرید اسپری آنتی باکتریال (ضدباکتری)، اسپری بوگیر یا پودر بوگیر و استفاده از آن برای کفی کفش خود موجب کاهش بوی کفش خود شوید.
بیشتر بخوانید: بهترین و سریعترین روش های از بین بردن بوی کفش
برای از بین بردن بوی پا میتوان از اسکراب یا سنگ پا استفاده کرد. شما با این کار میتوانید به حذف سلولهای مردهی پوست که باکتریها دوست دارند از آنها تغذیه کنند، کمک کنید. در صورتیکه پاهای شما بوی نامطبوعی دارند، لازم است تا دو تا سه بار در هفته از سنگ پا استفاده کنید تا از تجمع سلولهای مردهی پوست جلوگیری کنید. همچنین پیشنهاد میشود که هر روز پاهای خود را با صابون ضدباکتری شسته و به نواحی بین انگشتهای پا توجه زیادی داشته باشید.
استفاده از کفشهایی که دارای قابلیت گردش هوا هستند، برای کاهش تعریق و رطوبت توصیه میشود. کفشهای دارای پنلهای مشبک امکان تنفس را برای پاها فراهم میکنند. کفشهای پلاستیکی عموما باعث بوی بد پا میشوند.
برای اینکه کفش شما بو نگیرد، لازم است که بعد از درآوردن بگذارید تا خشک شود و برای خشک شدن، بهتر است در دو روز متوالی از یک کفش استفاده نکنید. همچنین تعویض جوراب در طول روز نیز میتواند به از بین بردن بوی پا کمک کند.
سرکه به از بین بردن بوی پا کمک میکند. آب و سرکه (سرکه سیب یا سرکه سفید) را به نسبت دو به یک مخلوط کنید و پاهای خود را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید.
برای آشنایی با بهترین و مشهورترین برندهای کفش ترکیه مطلب آن را مطالعه کنید.
نمک حمام نیز به از بین بردن بوی پا کمک میکند. نمک حمام را با آب گرم مخلوط کنید و پاهای خود را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.
دو قاشق چایخوری جوش شیرین را داخل کفش خود بریزید و صبح آن را پاک کنید.
پاهای خود را شسته و خشک کنید و سپس کمی از روغن رقیقشدهی درخت چای را روی مناطق مستعد تعریق بمالید.
ضد تعریقها میتوانند در از بین بردن بوی بد پا نیز موثر باشند.
در صورتیکه از روشهای درمان خانگی نتیجه نگرفتید، میتوانید به سراغ روشهای درمانی پزشکی بروید.
در این روش از طریق دستگاه برای مدت زمان ۱۵ تا ۴۰ دقیقه، از طریق آب، جریان الکتریکی ملایم به پوست میرسد تا تعریق کاهش پیدا کند.
تزریق بوتاکس به کف پا میتواند با مسدود کردن اعصاب فعالکنندهی غدد عرق تا ۶ ماه از تعریق در این ناحیه جلوگیری کند و باعث از بین بردن بوی پا شود.
جهت مشاهده انواع مدل ها و خرید کتونی زنانه، از این صفحه در کادنزا بازدید نمایید.
داروهایی مانند گلیکوپیرولات (Glycopyrrolate)، اکسیبوتینین (Oxybutynin)، بنزتروپین (Benztropine) و پروپانتلین (Propantheline) ازجمله داروهایی هستند که میتوانند با کم کردن تعداد گیرندههای محرک تعریق باعث کاهش آن شوند.
در این روش، اعصاب سمپاتیک مرتبط با غدد عرق قطع میشوند. درواقع هدف اصلی این روش اعصاب زیربغل هستند؛ اما میتوانند در درمان تعریق بیشاز حد پاها و از بین بردن بوی پا نیز موثر باشند.
همانطور که در متن گفتهشد، یکی از دلایل بو گرفتن پا، نوع کفی و همچنین کیفیت کفش است. به همین دلیل، کفشهایی که از برندهای معتبر باشند، کفشهای اسپرت خود را که برای ورزش یا پیادهروی استفاده میشود از جنسی تولید میکنند که کمتر عرق در کفش باقی بماند. بنابراین بهترین راهکار برای رفع بوی بد پا، استفاده از کفش مناسب است. یکی از دلایل محبوبیت کفشهای کادنزا نیز همین مسئله است. برای آشنایی با این کفشها و کمک به از بین بردن بوی پا در کفشهای بیکیفیت، بر روی محصولات کادنزا کلیک کنید.
مطلب گرانترین کفش دنیا کدام است؟ را از ما بخوانید.
شماره موبایل یا پست الکترونیکی خود را وارد کنید
با ورود و یا ثبت نام در کادنزا شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس های سایت کادنزا و قوانین حریم خصوصی آن را می پذیرم
رمز عبور را فراموش کرده ام