راه‌کارهای موثر برای مراقبت از کفش چرم

اگر کفش مجلسی زنانه چرمی دارید، تمیز کردن مرتب آنها به شما کمک می‌کند از سرمایه خود محافظت کنید. نظافت مداوم برای مراقبت از کفش چرم در اولویت کسانی است که علاقه‌مند به ظاهری زیبا و جذاب هستند، بنابراین حتماً کفش‌های چرمی را به صورت دوره‌ای تمیز کنید. نگران نباشید، این فرآیند پیچیده‌ای نیست، تا زمانی که ابزار مناسبی در اختیار داشته باشید، تمیز کردن کفش‌های چرمی کار آسانی است. با ما همراه باشید، در این مقاله به معرفی راه‌کارهای مؤثر برای مراقبت از کفش چرم می‌پردازیم.

نحوه مراقبت از کفش چرم

کفش‌های چرمی با ظرافت، جذابیت و طراحی منحصربه‌فردشان مشخص می‌شوند، اما مانند سایر کفش‌ها نیستند، زیرا در صورت استفاده مداوم در معرض آلودگی و برخی شرایط نامناسب قرار می‌گیرند و آسیب‌ می‌بینند. بنابراین باید به طور دوره‌ای و مداوم از آنها مراقبت و نگهداری کرد تا برای مدت طولانی‌تری زیبا و جذاب بمانند. از نکات زیر برای مراقبت از کفش چرم استفاده کنید، این نکات شما را قادر می‌سازند تقریباً همه انواع کفش‌ها را تمیز کنید.

  1. بند کفش خود را بردارید

اگر کفش‌های چرمی شما دارای بند کفش هستند، آن‌ها را به آرامی بیرون بکشید و کنار بگذارید. برای مراقبت از کفش چرم هرگز از هیچ محصول پاک کننده چرمی بدون برداشتن بند کفش استفاده نکنید، زیرا بندهای کفش از پارچه ساخته شده‌اند و پاک کننده چرم و پولیش ممکن است آنها را لکه‌دار کند. علاوه بر این بندها می‌توانند از پخش شدن یکنواخت پولیش یا نرم کننده روی کفش جلوگیری کنند. اگر بندهای کفش شما کثیف است، آن‌ها را در یک کیسه توری قرار دهید و در ماشین لباسشویی بیندازید تا تمیز شوند. بند کفش چرمی نیاز به مراقبت ویژه دارد اگر فرسوده هستند بهتر است آنها را تعویض کنید تا تمیز کنید.

بیشتر بخوانید: ۷ روش تضمینی برای تمیز کردن کفش سفید

  1. لک‌های را از روی کفش چرم پاک کنید

با یک پاک کننده چرم و برس نرم، لک‌های سرسخت را از روی چرم از بین ببرید. مقدار کمی از پاک کننده چرم را روی یک برس نرم بریزید و به آرامی سطح چرم را با پرزهای برس پاک کنید. با حرکت دادن برس به جلو و عقب، مثل اینکه دارید کفش‌هایتان را گردگیری می‌کنید، پاک‌کننده را روی چرم بمالید. برای مراقبت از کفش چرم و لکه‌گیری اگر برس نرم ندارید، می‌توانید از یک پارچه میکروفیبر تمیز استفاده کنید. برای تمیز کردن کفش‌های چرمی خود از آب استفاده نکنید. آب باعث چروک شدن چرم می‌شود و ممکن است به مرور زمان چرم را خشک، سفت و چروک کند.

اگر روی کفش‌های چرمی‌تان لکه‌های روغنی یا چربی سختی دارید، آن را با پودر بچه بپوشانید. اجازه دهید 2-3 ساعت بماند تا روغن آن گرفته شود. سپس پودر را به آرامی با یک برس نرم پاک کنید. پودر رطوبت روغن را از چرم خارج می‌کند و علامت چربی ناپدید می‌شود.
تمیز کرن کفش چرم

  1. به طور مداوم کفش‌های خود را مرطوب کنید

هنگامی که کفش تمیز و بدون لکه شد، نوبت به حالت دادن به چرم می‌رسد، حالت دهنده به مرطوب شدن چرم کمک می‌کند. هدف اصلی از اعمال هر نرم کننده روی کفش چرمی، محافظت از کفش در برابر خشک شدن و ترک خوردن سطح آن است. 

اگر می‌خواهید کفش‌هایتان نو به نظر برسند، مرطوب کردن مداوم آن‌ها راز آن است. چرم شبیه پوست انسان است و هر از گاهی نیاز به مراقبت مناسب دارد. اگر به طور مرتب کفش‌های خود را با نرم کننده چرمی مرغوب مرطوب کنید، درخشندگی خوب و سبکی به دست می‌آورند و همچنین در لمس بسیار خوشایند خواهند بود.

از یک برس یا پارچه‌ای نرم استفاده کنید نرم کننده چرم را روی کفش‌های چرمی خود پخش کنید و با برس یا پارچه آن را به اطراف با حرکت دایره‌ای پخش کنید. چند دقیقه صبر کنید تا نرم کننده خشک شود، سپس برس بزنید و پوسته‌های خشک شده نرم کننده را پاک کنید. توجه داشته باشید از نرم کننده چرمی استفاده کنید که با رنگ کفش شما هماهنگ باشد. به عنوان مثال، اگر کفش چرمی مشکی دارید، یک نرم کننده چرم مشکی انتخاب کنید. 

برای مراقبت از کفش چرم حداقل ماهی یکبار و بعد از 25 بار پوشیدن، کفش‌های خود را با مرطوب کننده حالت دهید. اگر در مکانی با آب و هوای سخت زندگی می‌کنید، مانند مکانی با زمستان‌های خیلی سرد و پیاده‌روهای نمکی یا آب و هوای بسیار خشک، باید بعد از 5 تا 10 بار پوشیدن کفش‌های خود آن را حالت دهید. 

بیشتر بخوانید: مقایسه چرم طبیعی با چرم مصنوعی

  1. از آب به هر قیمتی اجتناب کنید

 آب دشمن شماره یک کفش‌های چرمی است. به همین دلیل است که به شدت توصیه می‌شود قبل از پوشیدن کفش‌های چرم از یک ماده دافع آب استفاده کنید تا اگر آب به چرم برسد کثیف یا لک نشود. غیرممکن است که از خیس شدن کفش‌های چرم در طول سال‌ها جلوگیری کنید، اما اگر برای مراقبت از کفش چرم از مواد دافع استفاده کنید آسیب را به حداقل خواهید رساند.

  1. هنگام استفاده از پولیش مراقب باشید

اگر قصد دارید از لاک کفش استفاده کنید، باید رنگ لاکی را انتخاب کنید که با رنگ کفش شما یکسان باشد، در غیر این صورت خطر لکه‌دار شدن آنها برای همیشه وجود دارد. پولیش کفش یکی از بخش‌های ضروری فرآیند مراقبت از کفش‌ چرم است، زمانی که می‌خواهید آن‌ها را تمیز کنید، به شدت توصیه می‌شود که از لاک بر پایه کرم استفاده کنید. البته زیاده‌روی نکنید، زیرا ممکن است بر کیفیت و بافت چرم و همچنین ظاهر چرم تأثیر بگذارد.

  1. محافظ مناسب برای کفش خود را انتخاب کنید

علی‌رغم اینکه محصولات ضدآب بی‌شماری برای کفش‌های چرمی وجود دارد، اما همه آن‌ها نیازهای کفش‌های شما را برآورده نمی‌کنند، به همین دلیل است که باید مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. باید در نظر داشته باشید که محصولات ضد آب مختلف اهداف متفاوتی دارند. یک محصول موم زنبورعسل قطعاً بهتر از یک اسپری محافظ است، به خصوص اگر از کفش‌های خود در شرایط مرطوب یا نامرتب استفاده می‌کنید. علاوه بر این، یکی دیگر از مزایای محصولات موم این است که جذب چرم نمی‌شوند و برای مدت طولانی به سطح می‌چسبند.
کفش چرم

  1. از پاشنه‌کش استفاده کنید

این اکسسوری کوچک و زیبا به لیز خوردن پا به داخل کفش کمک می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی پا را داخل ببرید بدون اینکه به چرم آسیبی وارد شود. 

نحوه نگهداری از کفش چرم 

کفش‌های چرمی مانند سایر انواع کفش‌ها نیاز به توجه و مراقبت دارند. مراقبت از کفش چرم شامل نگهداری صحیح آنها در کمد می‌شود و برای محافظت از چرم آن می‌توان از نکات زیر استفاده کرد:

  • کفش‌های چرمی به آب و مواد شیمیایی بسیار حساس هستند، زیرا به راحتی آسیب می‌بینند. اگر کفش شما به هر دلیلی خیس شد آنها را بگذارید تا به آرامی در مکانی با تهویه مناسب خشک شوند و این به معنای قرار دادن آنها در نزدیکی بخاری یا استفاده از حرارت فر برای خشک کردن آنها نیست. زیرا این کار باعث جمع شدن پوست و متلاشی شدن مواد چرم می‌شود و در نتیجه سطح کفش را در معرض ترک خوردن و لایه‌برداری یا تغییر رنگ قرار می‌دهد. 
  • برای مراقبت از کفش چرم، کفش‌ها را در مكان تاريك و خشك دور از نور خورشيد و دور از ساير منابع گرمايي كه ممكن است به آنها آسيب برساند، نگهداري كنيد. 
  • سعی کنید جفت‌های کفش را با فاصله از یکدیگر کنار هم قرار دهید. این کار از ساییده شدن کفش‌ها به یکدیگر جلوگیری می‌کند و کفش‌ها را از کثیف شدن یا خراشیدگی چرم کفش و ترک خوردن سطح آن در امان نگه می‌دارد. 
  • کفش‌های چرم را در جعبه‌های جداگانه‌ای که در آن خریداری شده‌اند بگذارید و در کمد و جاکفشی که دمای مناسب برای نگهداری از چرم دارند نگهداری کنید. برای مراقبت از کفش چرم هرگز آنها را در کیسه‌های پلاستیکی قرار ندهید.
  • از میله‌های متقاطع و قالب فنری برای نگه‌داشتن حالت کفش استفاده کنید؛ اگر چرم به دلیل عوامل جوی سخت مانند سرما و خشکی، تحت کشش قرار گرفت، این میله‌ها داخل کفش شکل اولیه کفش را حفظ می‌کنند. 
  • با دادن حداقل یک روز استراحت به کفش‌های خود (به خصوص جفت‌های موردعلاقه‌تان) می‌توانید به افزایش عمر کفش‌هایتان کمک کنید. در روزهای متوالی یک جفت کفش نپوشید، به خصوص اگر اواسط تابستان باشد و تمام روز را با پوشیدن آن سپری کرده باشید. برای مراقبت از کفش چرم باید به آنها فرصت نفس کشیدن داد.
  • چرم در هنگام خیس شدن تمایل به جمع شدن، خشک شدن و ترک خوردن دارد، بنابراین در روزهای بارانی کفش‌های چرمی خود را در خانه نگه دارید
    چطور کفشمان را تمیز زکنیم؟

سخن پایانی

در این مقاله به شرح راه کارهای مراقبت از کفش چرم پرداخته‌ایم، این نکات می‌تواند به شما در محافظت از کفش‌های چرمی در طول سال‌ها کمک کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که از پوشیدن کفش‌های چرم در هوای بد خودداری کنید، آنها را مرتب تمیز و مرطوب کنید و محصول محافظ مناسبی را برای کفش خود انتخاب کنید. به این ترتیب، کفش‌های چرمتان حتی پس از چندین سال کاملاً سالم به نظر می‌رسند.

استفاده از مطالب و تصاویر سایت پیگرد قانونی دارد و تمامی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به کادنزا می باشد

طراحی و توسعه توسط گیو

ورود / ثبت نام

رمز عبور را فراموش کرده ام

گفتگو را شروع کنید

پشتیبان آنلاین
سلام!
چطور می تونم کمک تون کنم؟